Esittely     Maison Blanche - Valkoinen Koti      Belle Jardin - Kaunis Puutarha    Art    Info    Linkit

Nostalgo Parádisos ulkotiloissa

Terassit, paviljongit, pariisilaiset parvekkeet kuuluivat olennaisina osina rakennuskulttuuriin kautta historian. Nostalgo Parádisos -tyylissä katse kohdistuu terassille ja puutarhaan yhtä lailla, kuin sisätiloihinkin. Omasta terassista, parvekkeesta tai puutarhasta tehdään kuin olohuoneen jatke ulkotiloihin. Muutamilla eri sisustuselementeillä ulkotilat saadaan kutsuviksi ja romanttisiksi paikoiksi.

PLANTES DE BALCON   Terassin kasvit

Suomessa kesä on lyhyt, mutta ihana. Oma terassi tai parveke on se tila, missä ollaan miltei koko kesä, siksi siitä on tärkeä tehdä viihtyisä. Mitä Nostalgo Parádisos suosittelee?

Nostalgo Parádisos -tyylissä...

Pyöreät puksipuut istutetaan antiikkisiin patinoituihin ruukkuihin.

Muratit kiedotaan kreikkalais-tyylisten veistosten ja patinoitujen ruukkujen ympärille.

Metalliset kynttiläkruunut asennetaan terassin kattoon. Kruunuihin kiedotaan köynnös tai muratti

M I S T Ä  S A A ?:

Yläkuva 1: Kynttiläkruunu (Kodin 1), pitsikeramiikka sydämet (Sateenkaaren taa - nettikauppa).

Keskikuva: Rautapenkki (Saksan Ebay), ruukku ja silkkikukat (Löytöliiteri)

Alakuva: Ruukku (Löytöliiteri), yrtit (Lidl)

Ruukkutarha

IDEAT: Yrtit ja muratit eivät kestä Suomen talviolosuhteita. Puksipuut kuolevat usein kevätauringon polttaessa sen vielä talvehtivat lehdet, siksi se pitää suojata keväällä esim. ruskealla säkillä. Oivallinen ratkaisu on istuttaa yrtit, muratit ja puksipuut antiikkisiin ruukkuihin, ihastella niitä kesä terassilla tai puutarhassa ja nostaa talveksi sisätiloja kaunistuttamaan.

Nostalgo Parádisos -tyylissä...

Puutarhaan istutetaan pionipenkki isona pallomaisena rykelmänä. Pyöreän pionipenkin ympärille istutetaan tuoksuhernettä sen kaikissa lilan, vaaleanpunaisen ja valkoisen eri sävyissä.

Mehikasvit istutetaan kivikkoryhmiin, johon kerätään pääasiassa vaaleita kiviä.

Upeasti  valkoisena kukkivat syyshortensiat ja pallohortensiat istutetaan nekin isoina rykelminä katseenvangitsijoiksi nurmikkoalueen reunalle. Samoin toimitaan sireenien kanssa. Näyttävän lopputuloksen saa istuttamalla esim. valkoista ja lilaa sireeniä vuorotellen aitamaiseksi rivistöksi.

M I S T Ä  S A A ?:

(vas.) Muratti ja peltisanko (Viherlandia, Jyväskylä), beigellä suihkumaalilla maalattu rautakukkateline (Löytötavaratalo).

(oik.)Hopealehden ruukku (Löytöliiteri)


  LE BALCON DE NOSTALGO PARÀDISOS

Valurautapenkki spraymaalattiin samalla vaaleanbeigen sävyllä kuin muutkin rautakalusteet. Kasvihuoneessa kasvaa samettiruusut.

Kesän suosituin paikka. Alumiinirunkoinen pöytäryhmä ei ruostu ja esim. tuolia on kevyt siirtää (toisin kuin rautaista tuolia).

M I S T Ä  S A A ?:

Yläkuva: Valurautapenkki (Saksan Ebay 79,-), apupöytä (Löytöliiteri 19,-, kasvihuone (Ellos 23,-)

Alakuva: Pöytäkalusto (Löytöliiteri), muratti (Viherlandia 19,-) ja muratin sanko (Viherlandia 9,-), lintuhäkki (kirpputori 29,-)

BELLE JARDIN - Kaunis Puutarha

Kukapa ei kaipaisi kävelyretkiä puutarhassa?

Nostalgo Paradisos- puutarhassa kaiken vehreyden keskellä, mutta myös talvisen puutarhan valkoisuudessa erottuu kaunis tuoli tai pöytä, lintuhäkki tai kreikkalaistyylinen ruukku. Säävaihtelut saavat rauhassa muokata puutarhakoristeet patinoituneiksi.

 

Ruoste ja kulunut maali kertoo tarinaansa ajan kulusta

Nostalgo Parádisos -tyylissä...

Osa puutarhasta jätetään koskemattomaksi, luonnolliseksi osioksi, jossa ainoa ihmisen jättämä merkki on lintuhäkki tai valkoinen lintulauta.

Osa puutarhasta hoidetaan tarkkaan: Puutarhaan istutetaan pionipenkki isona pallomaisena rykelmänä. Pyöreän pionipenkin ympärille istutetaan tuoksuhernettä sen kaikissa lilan, vaaleanpunaisen ja valkoisen eri sävyissä.

Upeasti  valkoisena kukkivat syyshortensiat ja pallohortensiat istutetaan nekin isoina rykelminä katseenvangitsijoiksi nurmikkoalueen reunalle. Samoin toimitaan sireenien kanssa. Näyttävän lopputuloksen saa istuttamalla esim. valkoista ja lilaa sireeniä vuorotellen aitamaiseksi rivistöksi.

Puutarhan keskipiste on valkoinen pergola, huvimaja tai nostalginen kasvihuone.

 Valkoinen pergola, huvimaja, kasvihuone tai valkoinen temppeli kutsuu etsijää

   

Kasvihuoneet ja lasiterassit ovat englantilaisten suosikkeja. Samaa linjaa toistaa myös Nostalgo Paradisos.

Tässä kasvihuoneesta on tehty kesähuone. Tuuletus on hoidettava kuntoon, koska aurinko lämmittää lasihuoneen päivän mittaan hyvin kuumaksi.

K U V A S S A:  Pajutilan nostalginen kasvihuone Kangasalta.

Rautakalustorykelmiä luonnon helmaan iloksi ihmisille, taukopaikoiksi linnuille

Juhannusruusujen kietoma rautainen tornirykelmä on valkoinen katseen vangitsija muuten vihreässä puutarhassa. Rautatornit toimivat myös köynnösruusujen, kärhöjen ja villiviinin kiipeilytelineenä.

IDEAT: Asenna etenkin korkeat puutarhakoristeet hyvin maahan kiinni, ensin upottamalla koristeen alaosaa maahan (pistolapiolla) ja sitten lyömällä tukikeppejä ristiin molemmilta puolin. Näin koristeet kestävät rajummatkin syysmyrskyt.

IDEAT: Patinoitua tunnelmaa syntyy itsestään, kun jätät rautaesineet luontoon myös talveksi. Kun ruoste saa vuosien kuluttua pinnasta yliotteen, ruiskuta pinnat ruosteenestomaalilla, niin prosessi saa alkaa uudestaan.

IDEAT: Muista, että keraamiset ruukut hajoavat pakkasessa, koska veden laajentuminen niiden sisässä, rikkoo keraamisen pinnan. Ruukut kannattaa laittaa talvisäilöön.

 

Kaunis Puutarha on olohuoneen jatko, jolle Jumala antaa huolenpitonsa

    Esittely    La Maison Blanche -Valkoinen Koti    Belle Jardin -Kaunis Puutarha    Art    Info   Linkit

 

 

 

w w w  . n o s t a l g o p a r a d i s o s . c o m