Esittely       Maison Blanche - Valkoinen Koti       Belle Jardin - Kaunis Puutarha     ArtInfo     Linkit

LA MAISON BLANCHE  -  Valkoinen Koti

Taivaassa on kaikki täydellistä, mutta sitä odotellessa voi luoda siitä häivähdyksen kotiinsa


Puutarhan valkoiset rautatuolit saivat parhaan paikan olohuoneesta


Kulutettu valkoinen koristeastia toimii muratin kiipeilytelineenä

 

MÈDAILLON  -  Medaljonki-kuvio

Ranskan aurinkokuninkaan linnoista tuttu medaljonkikuvio on tullut takaisin. Versailles on liene niitä kuuluisimpia paikkoja, jossa medaljonki-kuvio esittäytyy useasti ja eri väreissä.

70-luvulla kuvio oli kovasti pinnalla, sitten se laitettiin 35 vuodeksi sivuun, mutta nyt olemme saaneet uudelleen nauttia sen paluusta Euroopassakin. Medaljonkikuviota saa lähes kaikkina sisustustuotteina. Tapettina se on varma valinta, sillä aika ajoin se tulee taas ajankohtaiseksi..

Nostalgo Parádisos -tyyli suosii erityisesti valkoisen ja beigen sävyisiä medaljonkikuviointeja, eli huomattavasti vaaleampia kuin esim. 70-luvulla tai aurinkokuninkaiden aikana.

 

K U V A:

Nostalgiseen tyyliin kattohuoneistot tapetoidaan viisto-osuuksia myöden, näin lopputulos on 'kalustetumpi' ja viimeistellympi. Myös huonekorkeus tuntuu korkeammalta, kuin mitä se todellisuudessa on.

Y L Ä K U V A

Auringonlasku merellä saatiin vangittua seinälle. Kuvatapetti tapetoidaan palasista. Tapetoidessa saa olla erityisen tarkka ja varovainen, ettei kuvaosuudet repeydy ja kohdistus menee oikein, mutta lopputulos kruunaa vaivan.

Huoneeseen valittiin vain kaksi pääsävyä, jotta tunnelma olisi harmoninen: matta hopea ja valkoinen.

A L A K U V A

Medaljonkikuvio on ollut kautta aikojen hyvin suosittu etenkin kaiteissa, porteissa ja aidoissa. Rakensimme porraskaiteen itse erillisistä portinosista, joissa käytettiin kolmea erilaista koristeosaa, jotka toistuivat vuorotellen.

 

 

M I S T Ä  S A A ?:

Yläkuva: Lipasto, silkkikukat ja konsolit  (Löytöliiteri), peili (Jysk), lattiakyntteliköt (Kodin 1)

Keskikuva: Pöytäkalusto (Huutonet), kyntteliköt (Jysk), seinälamput (Kodin 1), medaljonkitapetti (Bauhaus), kuvatapetti (Ebay)

Alakuva: Kaiteen rautaosat (Huutonet), kaidetolppa (Bauhaus), kynttiläkruunu (Kodin 1)

 

 

Enkeliveistosta kannattelee metallinen tauluteline

Nostalgiseen lyhtyyn on vedetty sähköt

Puulaatikoihin voi tehdä tekstit sablonalla tai teipata niihin valmiita tarratekstejä. Tekstin päälle sipaistaan hieman valkoista maalia ja laatikoiden reunoista ja liitoskohdista hiotaan pohjamaalia pois hiekkapaperilla.

Huutokaupasta löydetty, mattavalkoiseksi maalattu ruukku sai helmikranssin ja punoksen koristeekseen kukkien sijaan

PIÈCE  - Huoneet

CUISINE  - Keittiö

Keittiö on kodin sydän, eli se huone, missä vietetään eniten aikaa vuorokauden valoisina tunteina, siksi se tila on syytä sisustaa toimivaksi ja viihtyisäksi.

Nostalgo Parádisos palaa ajassa 100vuotta taaksepäin keittiön sisustuksessa, mutta elää tätä päivää keittiön käytännöllisyyden suhteen. Keittiöstä löytyvät nykyajan mikrot ja höyrykattilatkin, mutta niin kaikki kodinkoneet kuin välineetkin ovat kromia tai patinoitunutta rautaa. Nostalginen kello tuo viimeisen silauksen keittiön seinälle, joka tikittää siihen samaan tahtiin kuin 1900luvulla...

SÈJOUR  - Olohuone

Olohuone edustaa kodissa sitä tilaa, johon tutut ja rakkaat ystävät ohjataan rentoutumaan ja viettämään aikaa, siksi siitä on hyvä sisustaa mielenkiintoinen ja tunnelmallinen.

Nostalgo Parádisos korostaa valojen ja varjojen leikkiä etenkin olohuoneessa. Pöytälamput ja kyntteliköt luovat romanttista tunnelmaa, niitä sijoitellaan kaikille mahdollisille tasoille pitkin olohuonetta.

Korkeat lasimaljakot täytetään helmillä tai simpukoilla.

Hopea ja valkoinen toistuu yhdistävänä tekijänä kankaissa ja kaikissa muissakin sisustuspinnoissa.

CHAMBRE  - Makuuhuone

Kiireinenkin ihminen tarvitsee unta pysyäkseen terveenä. Makuuhuoneen tulee olla romanttinen ja hienostunut, sillä siellä vietetään myös mahdollisesti laatuaikaa aviopuolison kanssa.

Pehmeän mukavan sängyn lisäksi tarvitaan tunnelman luoja, mikä on Nostalgo Parádisos -tyylissä rautainen kristallein koristeltu kattokruunu, joka asetetaan sängyn jalkopään kohdalle kattoon. Näin sen näkee ensimmäisenä ja viimeisenä kun avaa ja sulkee silmänsä.

BLANC COUVERT Valkoinen kattaus

Mikä onkaan suurempi ystävällisyyden osoitus, kun kattaa kauniisti niin kotiväelle kuin vierailijoillekin.

Nostalgo Parádisos suosittelee valkoisia tai valkoisen rinnakkaissävyisiä astioita, koska ne tuovat tarjoiltavan ruuan esiin parhaiten. Servietit ja ruokaliinat tuovat oman lisävärinsä kattaukseen: kesällä vaaleanpunaisen, syksyllä beigen, talvella harmaan ja keväällä lilan.

Kermanväriseen kruunuastiastoon on saatavilla kuppien, kermakon, sokerikon ja säilytyspurkin lisäksi myös lautaset. Kakkukupuun on kirjailtu ruusuköynnös.

Silkkikukat ovat kauniita ja kuolemattomia. Pajupunoksella kimppuihin saa lisää elävyyttä.

M I S T Ä  S A A ?

Kruunusarjaa myyvät useat Vintage-tyyliin erikoistuneet Net Shopit mm. Sateenkaaren taa, Wenla. Silkkikukkakimppu on Meriikasta

PARÀDISOS - Taivaalliset hahmot

Enkelihahmot, Vapahtaja-hahmot ja krusifiksit paljastavat koko Nostalgo Parádisos-tyylisuunnan sisimmän olemuksen. Sana: 'Nostalgo' on kreikkaa ja se tarkoittaa kaipuuta. Sana: 'Parádisos' on myös kreikkaa ja tarkoittaa taivaan Paratiisia. Nuo taivaalliset hahmot siis kuuluvat olennaisena osana tämän antiikkiseen tyylisuuntaan.

M I S T Ä  S A A ?

Taustalla näkyvä lyhty (Marjamäen Pajutila), nuotti/kirjateline (Pussukka), kristallikyntteliköt ja enkelit (Löytöliiteri).

VERRE ET CRISTAL - Lasia ja kristallia

Lasi ja lasista hiottu kristalli eivät menetä arvoaan minkään suuntauksen aikana. Nostalgo Parádisos nostaa kristallin ja hiekkapuhalletun lasin uudelleen esiin. Koska lasi taittaa valoa, se antaa hienostuneen tunnelman piironkien ja muiden tasojen päälle. Lasi on muutenkin niin harmoninen elementti, että sitä voi yhdistellä värin kuin värin kanssa.

K U V A S S A :

Vaikka kristallilampussa ei ole valoa, se taittaa luonnonvaloa kirkkaasti. Rokokoo-tyylisuunnan köynnökset ja kranssit toistuvat myös Nostalgo Parádisos-tyylissä, kuitenkin hillitympänä: Kirkas kulta ja voimakkaat värit ovatkin nyt mattakultaa tai matta valkoista.

M I S T Ä  S A A ?:

Kristalliseinälamppu (Kavaljeeri Galleria), 'King' -verhokangas (Kodin 1)

 Esittely      Maison Blanche - Valkoinen Koti      Belle Jardin - Kaunis Puutarha    ArtInfo    Linkit

w w w  . n o s t a l g o p a r a d i s o s . c o m

 

w w w . n o s t a l g o p a r a d i s o s . c o m